SAKER SOM NYBÖRJARE BLOGGAR KANSKE INTE VISSTE
ärMin chansning är att ni klickade in på det här inlägget på grund utav titeln!! Det är nu ni undrar ifall om ni har begått något "misstag" som ni kanske inte visste om, vilket ni kanske har samtidigt som ni kanske inte har gjort det. 
 
Kom ihåg det här är inga "regler" eller "lagar" som jag kommer att berätta om utan det här är några saker som jag har lagt märke till sedan jag började blogga. Jag är inte något proffs men jag är samtidigt inte nybörjare väll? När blir man "proffs"? Beror det på sina läsarantal? Under hur lång tid är man nybörjare
 
Inna jag börjar tänkte jag bara ge er ett tips, LÄS PÅ! Om allting!! Allt ifrån hur Sponsring går till, hur man ska tänka när man väljer lösenord, tekniken man kan komma "behöva" - några exempel på vad man kan behöva komma tänka på.
 
1. Bilder - Samma sak där! Läs på! Vilka bilder får man använda, fotografering på offentlig plats, behöver man personens tillstånd för att använda någons bild och så vidare. Läs på och fråga framför allt!
 
2. Sponsring/Pressutskick/betalda inlägg/Sammarbeten/annonslänkar- Alla olika begrepp kan vara kronliga till en början, tips på en hemsida som kan hjälpa till är Influencers of Sweden. Till en början så behöver man inte kunna alla utantill utan man kan istället fokusera på att ha kul! När tiden kommer sedan när du vill ta ditt bloggande till en annan nivå? Kanske satsa lite mer på det? Då kan det vara bra att känna till några utav begreppen ovan ifall det kommer tillfällen då man kan behöva känna till dem. 
 
 
3. Teknik- Om du vill satsa på bloggande fullt ut behövs profisonell utrustning, vilket kostar tyvärr. Exempel hjälpmedel man kan behöva kan vara bland annat en kamera, dator, stativ och lite extra pengar i bakfickan. Ni kanske reagerar lite extra på det sista (lite extra pegnar i bakfickan) och det förstår jag fullt ut!
 
 Om man vill satsa på att blogga/youtube eller dylikt så kommer man förmodligen behöva lite extra pengar- för allting kostar. Tro mig. Jag kan ge er ett exempel, bilden på en cesarsallad här på bloggen kanske kostar mig 90-110kr. Jag betalar en resturang för att göra en rätt till mig som jag kanske sedan publicerar en bild på, på någon socialmedia vilket jag väljer själv att göra! En kamera är inte gratis! Dator och så vidare. Jag säger INTE att en person utan pengar inte kan lyckas, för det kan personen lika gärna göra som en person som lägger pengar på saker. 
 
4. Tajming- En bra sak att känna till är att en person som började blogga för 15-20 år sedan har kanske mycket enklare att slå igenom än en person som kanske började blogga för 1-3 år sedan. Det beror på att desto fler som bloggar ju mindre chans är det att man slår igenom - ju färre som bloggar desto lättare är det att slå igenom, det är min tiori. Ta bondinbella, Kissie och Nellie B som exempel dem hade kanske inte alls slagit igenom nu idag ifall dem hade börjat blogga. Idag är det mer vanligt att blogga än vad det var för 15-20 år sedan, antaligen. 
 
 
5. Ångest- Jag tycker att man kanske ska känna till att man kanske får ångest oftare när man börjar blogga? Ifall du inte publicera inlägg när du har tänkt? Inga bilder till inlägget? Glöm lösenord? Mailen? Kom ihåg bara att du inte är ensam, någon annan har säkert också upplevt den känslan. Be om hjälp också!!
Likt i min kontaktlista i mobilen har jag ICE (In case of emergancy= vid nödläge) personer som jag alltid vänder mig till vid "nödläge"(exempelvis: glömt lösenord, facebook strular eller/och sammarbeten). Min mamma, pappa, vänner. 
 
6. Det blir säkert inte som du har tänkt dig- Till en början var jag väldigt säker på att min blogg skulle bland annat handla om smink, idag handlar min blogg om smink? Nej det gör det inte även fast jag älskar smink så väljer jag att inte skriva om smink dels för att jag tycker jag är så okunnig som det bara går. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog