FÖRÄLDRAR LÄGG INTE UPP BILDER PÅ ERA BARNS BETYG!!
Det var igår när jag satt inne och skrollade på Instagram som jag såg en bild som gjorde att jag höjde på mina ögonbryn. En mamma som har all rätt att vara stolt över sin dotter, publicerade en bild på dotterns första betyg (tror jag!) och publicerade det på Instagram. Innan jag ska komma till saken vill jag tillägga att jag väljer att inte gå ut med bilden eller namnet på personen eftersom att jag inte ser någon anledning till det för och främst. Och för att tillägga känner jag inte personen och menar inget illa utan jag såg det här som ett bra exempel där jag kan berätta och dela med mig av mina åsikter och erfarenheter kring Betyg. Dessutom finns säkert ett flertal mammor som gjort/gör samma sak, lagt upp bild på sina barns betyg. Ur mig som "ungdoms perspektiv" är det är helt galet! Oavsett om dottern eller mamman lägger upp bilden, det spelar ingen roll tycker jag men självklart kan det bli värre när en vuxen gör det eftersom att personen kanske inte tänker på konsekvenserna ur ett ungdoms perspektiv. 
Gammal suddig bild från Stockholm för ett år sedan som jag tog 
 
Visst det hade ju vart skillnad säkert om dotterns betyg inte hade varit "bra" men den här gången var det inte så. Betygen var riktigt bra!! Bättre än mina faktiskt och jag har inte så dåliga Betyg trots min resa, läs mer om den HÄR. Kunskapskraven för årskurs 6 är olika i jämfört med kunskapskraven för årskurs 8. Jämföra dem med varandra eftersom att kunskapskraven ser helt olika ut för årskus 8 och 7 jämfört med 6. Kunskapskraven för årskurs 6 är "snällare" i jämföresle med årskurs 8 och 7 då kraven blir högre.
Osäker om allting stämmer helt och hållet, rätta mig gärna om något av det jag skrivs är felaktigt.
 
Ett iskallt stockholm för ett år sedan jag tog bilden, cirka 
 
Jag tror inte att den här mamman tänkte på att vem som helst kan se bilden (ej privatkonto på Instagram) och dessutom påverkas utav den. "En bild säger mer än tusen ord" - sant just därför tycker jag inte direkt att det är lämligt att lägga upp bild på dotterns första betyg på en media (instagram i det här fallet) där majoriteten av ungdomar håller till (gissar jag på) som redan sitter hemma och mår tillräckligt dåligt. Ungdomar idag påverkas bland annat av den sterotypsika typen man ska vara, all reklam som finns i all media och betygs pressen som finns idag bland ungdomar. Mamman förstår nog inte "allvarlet" att publicera den bilden. Fungerar inte riktigt att omöjligt trampa på någons fot, ibland tycker jag att männsikor ska tänka till en extra gång då någonthing kan också påverka andra individer som man dessutom kanske inte känner. 
 
Budskapet med det här inlägget är att tänk innan du gör. Min svaghet bland annat. Tänk till innan du publicerar något på någon social media. Du är all rätt att vara stolt och glad över dina betyg och behöver absolut inte stå och gömma dem. Men tänk också att andra kan påverkas utav det, dem behöver inte påverkas av det ♥
Berätta gärna vad ni tycker??
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog