GRYMMA PLUGG TIPS
Jag har ingen anledning till varför jag inte har bloggat nu på en månad, utan har helt enkelt inte haft orken och motivationen och ideerna till inläggen. Nu har jag kommit på massor av nya ideer till blogginlägg så nu börjar vi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Min personliga åsikter handlar om att förstå först av allt fyra frågor; 
Idag tänkte jag tipsa er om hur mina GRYMMA pluggtips som verkligen fungerar- kan bara utgå från mig själv, eftersom att nu är det nästan slutet på terminen och det är nu man behöver satsa "ALLT"
 
HUR SKA JAG PLUGGA? 
- Hitta sin EGNA studieteknik är A och O, gör det som fungerar för dig och din hjärna.
Hur ska man hitta sin rätta studieteknik? Enkla svaret, testa dig fram du kan exempelvis titta på youtubeklipp där dem tipsar, fråga dina vänner, föräldrar, syskon eller lärare.
 
Jag hittade min rätta studieteknink genom att jag flamsade runt och vägrade att plugga. Om jag har glosor eller prov gör jag lappar med frågan på ena sida och svaret på andra sidan, rita gärna bild till och gör det lite roligare genom attt använda fylla i texten i FÄRG! Ska kanske också tillägga det att det är väldigt smidigt med lapparna som får plats i fickan!! (mitt kortidsminne och det "andra minnet" är väldigt dåligt på grund av min Dyslexi). För att jag ska komma ihåg behöver jag plugga hela tiden ( tv, väntar på bussen, på bussen, bilen, sängen, raster i skolan). 
 
VARFÖR SKA JAG TA PAUS? NÄR OCH HUR? 
- Jag burkar ta korta pauser och ofta när jag pluggar- det fungerar bäst för MIG. Pluggar max 15min och sedan paus i 5-10min beroende på NÄR jag pluggar och vilket ämne. Det här fungerar bäst för mig då min koncentration är 0 och jag kan inte sitta stilla i en sekund på grund av min Dyslexi. Mina pauser brukar vara så att jag tittar på youtube (då du kan välja ett klipp som är så långt som din paus är), sociala medier eller bara gå ut från rummet en stund och byta miljö. 
 
NÄR SKA JAG PLUGGA? 
- För mig som har Dyslexi och Aspberg Syndrom är den här frågan extremt viktigt- då allting börjar med en bra studieteknink och tiden (och att jag behöver en struktur i min vardag på grund av mina diagnoser). 
Hur vet jag NÄR det är bäst att plugga för MIG?- Samma svar här också, testa dig fram.Först av allt tänk på ÄMNET!
 
Vilken tid på dygnet fungerar det för MIG att plugga det här ämnet? Om du har matte prov så kanske det inte fungerar att plugga det mitt i natten? Jag pluggar alltid EFTER att jag har ÄTIT <-- energi --> bättre resultat. Ifall man har ett matte prov och inte fattar någonting, då kanske det inte är smart att plugga själv- vänta tills din förälder/syskon kommer hem som kan hjälpa dig. Jag pluggar när jag; har ätit, har energi, föräldrar hemma (ifall jag inte förstår) och är på bra humör. 
 
VART SKA JAG PLUGGA? 
- I min skola har vi någnoting som alla säkert har hört tallas om, läxhjälp/studiehjälp och det menas med att du får hjälp av en lärare med en fråga du har eller kanske någonting du inte förstår? Du får alltså extra tid efter/innan skolan helt GRATIS av en LÄRARE!! Att gå på läxhjälp fungerar för mig eftersom att det är en lärare och andra elever (väldigt få ofta), som är ensamma i ett klassrum. Andra ställen som jag fungerar för mig att plugga är bland annat hemma (ibland) och biblioteket. Bussen är också ett ställe där jag också kan plugga om jag har hörlurar och lyssnar på musik/podd, bussen/tunnelbanan/tåget är exempel på ställen där du ska UTNYTTJA tiden bland annat till att plugga. 
 
HAR DU FLER PLUGG TIPS? KOMMENTERA!
 Vad tycker ni om mitt korta hår?? Jag älskar det!! 
Tillsammans med mitt hår och en outiftt tyckte min släkt att jag var jättelik Noora i SKAM? 
- Läs också blogginlägget "Noska serien SKAM
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog