MIN KAMP MOT ACNE #1 | ACNE

Som många av er vet har jag haft acne sedan fyra år tillbaka. För är det någon som kan acne då är det JAG. Idag tänkte jag ger er mina tips från hur jag gick från ett ansikte och kropp fullt av acne tills idag då jag har knappt acne.Observa hänsviar tlll vårdcentralen eller alternativ doktor vid större besvär. 

Tips på mina tidigare inläg; 

"EFTER 4ÅR HAR JAG ÄNTLIGEN NÄSTAN FÅTT BORT MIN ACNE"

"FINNARNA KAN GÖRA SÅ ONT ATT JAG GRÅTER"

Studera när du får acne

Först av allt rekomenderar jag er att tänkte till och skriva ner vad du äter, när, hur och var. Du kan se samband mellan finnar och smutsiga händer, socker, fet mat och så vidare. Anteckna allt du äter främst när du har mycket ance! 

BORT MED SOCKRET 

Den här punkten hör lite ihop med punkten ovan. Jag skulle säga låt bli godis, glass, kaffebröd, läsk och energidrycker, gemensamt har de produkterna bara SOCKER i sig. Kroppen behöver inte mer socker vi får redan i oss för mycket socker därför behöver vi inte fylla på socker i våran kropp. Bakterierna är största boven, gissa vad bakterierna älskar och behöver? Juste det socker! Jag säger inte att man ska sluta äta dem produktern helt och hållet (om man inte vill det) men ät i alla fall mycket mycket mindre då kan jag nästan lova att din acne sakta men säkert kommer bli bättre. 

 

Använd produkter som är anpassade för din hy

Tjatar verkligen om det här i varje inlägg med det är jätteviktigt!! Det är jätteviktigt att du använder de rätta produkterna som fungerar för din hy. Snälla gör inte ett sånt här test på internet, gå istället till en bra hudterapet som är trovärdi. 

Klämm inte och rör inte

Jag har ganska så svårt för det här imellanåt men helt enkelt rör inte och klämm inte finnarna!! Allting blir värre kan jag lova dig

Låt finnarna andas 

Tränar du mycket eller bär du tajta kläder? Beroende på vart du har din acne, låt dem andas så mycket som möjligt. Bär inte för tjata kläder. 

Återfukta acnen

Efteråt att jag har dushat är det jättevikigt att återfukta huden. Produkten jag använder hittar HÄR

 

Tränar du då måste du göra det här direkt efteråt 

Tränar du och svettas? Så fort som möjligt måste du dusha!!

Föreställ dig din hy som är utan acne och när du svettas så läggs en hinna ovanpå din hy, så känns det för mig då jag inte dushar när jag har tränat eller svettats. Ibland kan jag till och med få små r.

Ducsha varjedag 

- Jag dushar kroppen varje kväll och håret varannan dag. När du dushar kroppen använd bra en bra tvål då! Rekomenderar starkt Maria Åkerbergs tvål.

Använd inte bh om du har acne där bh bandet ligger och trycker 

- Något få människor inte tänker på är när du bär bh och bhbandet ligger och trycker på din acne (då menar jag att du har en finne och bandet ligger direkt på den och trycker) som då kan bli bättre eftersom att den klämms. Använd inte bh när du har acne som ligger presic i det området eller lätta på bhbandet då trycket inte blir lika hårt.

Sola med solkräm 

- Det här är väldigt indivuellt den här punkten. På sommaren brukar jag försöka sola "bort" min acne i den "riktiga solen" och inte i solarium. Min acne burkar bli bättre när jag solar, medan vissas blir värre. Acnen bleks liksom bort. 

Drick mycket vatten

Om du dricker för lite vatten kan hyn blir uttorkad och då kan hyn blir ännu värre, därför drick mycket vatten! 

Medicin 

Blir det inte bättre efter ett tag när du har använt produkter/slutat ätit.... och så vidare så rekomendera jag att kontakta vårlcentralen. Jag har ätit medecinen Lymecycline Actavis använder då också salvan Differin på områdena i ansiktet. På kroppen använder jag en skrubb som jag gör helt själv på två ingridenser (kommer DIY- inlägg om det) och sen efteråt min bodylotion som jag länkade ovan. 

 
Powered by Jasper Roberts - Blog