APPEN SOM KAN RÄDDA DIG MOT ÖVERGREPP
Ja ni läste faktiskt rätt!! Den här appen kan rädda dig mot övergrepp eller liknande. Att ingen människa har kommit på det här tidigare? Jag hittade nämligen appen genom tidningen Frida, och till det ni alla har väntat på!! Appen heter Not alone som man kan ladda ner på Appstore, jag är inte jättesäker på om appen finns att ladda ner hos Google Play ännu.
 
Not Alone är en gratis app som du ska kunna använda när du inte känner dig trygg i olika miljöer. 
 
ALLMÄNT OM APPEN: 
 
Du börjar med att regristerar dig, fylla i namn, mail och så vidare. Sen måste du också välja MAX tre förvalda personer som ska få själva medlandet om att du behöver hjälp, det ställer du in genom att trycka på "mina inställningar" och där ser du allternavien att välja imellan. 
 
SÅ HÄR ANVÄNDER DU APPEN: 
  1. Du börjar med att sätta i hörlurarna i din mobil.
  2. Nu startar du spårningen genom att tryck på knappen "Spåra", nu kommer du börja höra ett lungnade ljud av vågor i dina hörlurar som ska göra att du känner dig mer trygg.
  3. När det händer något då du känner dig otrygg, dra genast ut hörlurarna då skickas det ett medelande till dina tre förvalda personer om att du behöver hjälp och din posstion. 
Ett tips till er som nu laddar ner Not alone-appen är att testa appen! Vad händer faktiskt? Fungerar appen? Vad står det i medelandet som personerna får? Ja helt enkelt testa dig fram för att få reda på vad som är rätt och fel. Kom ihåg bara att berätta för personerna om att du har valt den personerna och att dem får ett medelande och din possetion (så att personerna inte undrar vad för medelande hen får) Och ifall du testar den också!!
 
Sprid och dela så att fler kan ladda ner appen och kanske börjar känna sig mer tryggare i samhället!! 
Powered by Jasper Roberts - Blog