"JAG HUR DET STICKER I PERSONERNAS ÖGON ATT JAG ÄR MIG SJÄLV"
Äntligen har jag tagit mig upp ur det där träsket. Träsket ingen vill hamna i, men som alla gör till slut. 
 
Jag minns dagen så tydlig. Kvällen inan hade jag bestämt mig för platta mitt hår, jag skulle ha på mig mina favorit jense och en vanlig tröja och en blå kofta. Det var när jag började 6:an då allt gick snett. Osäkra lilla jag kommer gåendes med min mamma på skolgården, nervös som jag var försökte jag lossas som ingenting. Jag märke direkt när jag kom in i klassrummet vilka personer jag verkligen inte skulle att umgås med!! Medan jag inte märkte vilka personer jag skulle umgås med för att jag vart direkt packiterad i ett litet fack. När skolan började på riktigt det var då leken vart till allvar, jag skulle sitta då sitta på nålar och se ifall jag klarade provet. Provet att vara som alla andra personer i min klass. Jag klarad "provet" tyvärr. 
 
Nu idag när jag tänker tillbaka på 6:an inser jag hur mycket jag inte var mig själv. Mina dåvarande vänner målade upp någon slags dröm bild för sig själva om hur jag var. Personerna ifråga tog aldrig chansen och ville heller aldrig ha chansen, att lära känna den riktiga Isabelle. Jag tänkte heller aldrig till om det var dem var personerna som jag ville umgås med eller om det faktiskt tvärtom När jag väl skulle ta mig ur det här träsket skrek jag ifrån på riktigt. Tänk dig att aldrig få säga vad man tycker, aldrig få vara den man egenltigen är. Tillslut vill du bara skrika högt. Vilket jag gjorde. 
 
Än idag ser jag hur det sticker i personernas ögon, att jag är mig själv. Idag umgås jag knappt med dem personerna längra, bara en utav dem som jag står riktigt nära. Oerhört stolt och glad att jag tog mig upp ur det dära träsket och tacklades med problemet. Om man hamnar i det dära träsket så känns det nästan som om du blir omgjord på någotsätt. 
 
Mina tips till er som kommer att hamna där eller redan har hamnat där:
  • Försök hitta en person i klassen som du vet att du verkligen klickar med och som prata med.
  • Börja tänk på vem du egenligen är (vad du tycker, gillar att göra och så vidare) 
  • Inse att det aldrig för sent att ta sig upp ur det dära träsket. 
  • Säg ifrån på riktigt!
  • Gå rakryggad bort ifrån dem dära personerna. 
  • Umgås med dem personerna som du tycker om. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog