"VILKEN SEKUND SOM HELST KUNDE JAG SVIMMA"| MENSHISTORIER #1

När jag var 9år gammal fick jag min mens första gången, idag är jag 15år. Vanligtvis brukar man få sin mens när man är mellan 13-15år gammal. Min mamma hade precis rest till Thaliand när jag fick min mens i SKOLAN!. Skulle på toaletten, hade extremt ont i magen och vips jaha mens och 9år gammal ;). Jag tror inte ens att jag förstod "vad som hände". Fyllde trosan full med papper och hoppades på att allt skulle sluta bra. Redan från start kände jag en "skäms stämpel" på mig att inte berätta för någon vad som presic hade hänt. Min pappa (och jag) förstod inte alls varför jag var sååå extremt arg och ledsen hela dagen. Ringde mamma som sa "men lilla gumman du har fått precis fått din mens, nu skulle jag ha varit hos dig!". Mamma förklarade allting för pappa som gick och köpte binder till sin dotter Isabelle 9år. 

Idag tänkte jag berätta mina värsta, pinsamma och extremt jobba historier kring MENS. För många är mens väldigt privat, vilket jag håller med om, men för vissa är det helt naturligt. Jag tänkte försöka spräcka på skäms bubblan idag och få i alla fall några att skratta eller gråta av mina hemska historier som starade från att jag var 9år gammal

Story #1 

Första historien utspelar sig i min förra skola där jag gick från att jag var 9år gammal till att jag var 12år gammal.

Det här kanske hände efter 2-5månder efter att jag fått min första mens. 

Det hade varit ett slagsmål på skolgården mellan en kille i min klass och en yngre kille i klassen under oss, lärarna och killarna själva skulle berätta vad som hade hänt och prata med oss andra elever. Jag hade extrem, extremt och ännu mer extremt ont i magen, kallsvettas som en tok, helt yr, mådde jätteilla och vart helt vit i ansiktet och på resten av kroppen. Vilken sekund som helst skulle jag svimma, kändes det som. Kände hur varje svettdroppe kom från pannan och ända ner på den knallvita kinden. Lika blek som mina fula väggar här i mitt rum. Försökte att sova under deras talk men det gick inte. Mina klasskamrater började titta på mig och fråga hur jag mådde.

Till slut när deras talk var över gick jag fram till min lärare (känt mig sedan jag var 4år gammal, hon böt skola till den jag böt till) och sa att jag mådde extremt dåligt och behövde gå hem. Jag bor granne med skolan hos mamma trots det klarade inte av att gå 500m, mamma hämta mig. Allt slutade bra när jag kom hem. 

Story #2 

Den här historian är ganska så ny eller inte, kanske 1år gammal. 

Jag gick i skolan jag går i just nu. 

Vi skulle ha simning i klassen den dagen. Jag visste redan dagen innan att jag skulle få min mens just den dagen (med hjälp av appen

P Tracker

). Min magkänsla stämmer alltid. Jag känner mig själv så bra att jag vet att jag inte kommer kunna fokusera under simningen om jag ska simma och försöka se så att tampongsnöret inte sticker ut.

Min mentor läste redan min blogg då och visste om den inna jag bara klappade henne på axeln och sa "du bey the way jag har fått min mens, jag kan inte vara med och simma" först kändes det väldigt jobbigt att behövde berätta det när man inte kände varandra så jättebra men min mentor är den bästa! Jag vet inte hur många gånger du har räddat mig från att inte flippa ut i klassrummet och störtböla inför hela klassen. Stor sjärna till dig XX som alltid finns!! XX förstod i alla fall och pratade med min MANLIGA idrottslärare.

Att då nästa timme möta min idrottslärare i dörren och bara få tanken på att han vet att jag blöder mellan benen och förmodligen antingen bär en binda eller en tampong uppstoppad in i kroppen - kändes sådär 

💪🏻  But I'm a strong girl and I can handel things like that (hoppas inte min engelska lärare läser min fina grammatik😹 ). Lärare är extremt bra med oss elever och vet exakt vart elvernas gräns går, och kanske framför allt en diagnos tjej som mig vart min gräns går, eller märker det i alla fall. 

Story #3 

Det här hände bara för 2-3 månader sedan och det var extremt obehagligt! 

Jag var påväg till skolan stod vid busshållplatsen och det var vinter. Jag kunde verken stå eller sitta ned på grund av att jag hade såå extremt ont i magen, kanske inte smartaste att bära tajtha jense en iskall vinterdag? Ringde pappa och berättade igen att jag hade extremt ont i magen och mådde illa.

Hann inte åka mer än 3 stationer (som ligger nära varandra) inna jag var tvungen att kliva av för att jag hade såå extremt ont! Ringde pappa som bestämde att vi skulle mötas vid hans jobb (som från den här busshållplatsen jag gick av vid, ligger max 200-250m bort). Fötterna hinner inte landa i snön förän jag ramlar ner i asfalten som är täckt med snö, och skriker och gråter. På något sjukt sätt kunde jag ändå komma till pappas jobb, behövde lägga mig ner på marken och vila. Trampar in på pappas jobb där mina kusiner genast reagerar och tror att jag har magsjukan "bella du får inte vara här om du är magsjuk" (resturang) "mens!!" skrek jag. Jag går ner i källaren, lägger mig på det iskalla golvet och tar av mig alla ytterkläder och somnar eller svimmar. Som min hjälte han är så kom pappa och skussa hem mig med mat, godis, glass och verktabletter allt man behöver en sånn dag, eller hur? 

Gillade ni mina extrema mens historier?? 

Tycker ni att det ska bli en ny serie här på bellspower.se 

Berätta gärna era extrema mens historier i kommentarsfället! 

NAMNHALSBAND MED MÅNADSSTEN
Jag har fått väldigt många frågor om mitt halsbandet med Graverad Namnbricka, som mamma bland annat köpte till mig i födelsidagspresent. Halsbandet är som sagt graverad med två namn på vardera berlock, Björn och Matthias. Anledningen till varför just jag bär dem här två namnen är alldes för privat, vill visa hänsyn till dem andra i min omgivning. Två namn som betyder oerhört mycket för mig i alla fall. Två namn som jag tänker på varje dag.
 
Namnhalsbandet, som ni ser på bilden nedan, har också en måndassten, granat för Januari vilket är månaden då jag föddes. Halsbandet är tillverkat av 0.925 sterlingsilver och berlocken är väldigt väldigt tunn skulle jag säga. Till en början var det väldigt ovant men efter några dagar vart jag van vid att berlocken var så tunn som den var.
 
För att hitta namnhalsbandet jag bär så är det bara att klicka på länken här -->  mittnamnhalsband.se 
Detta är inte ett samarbete eller sponsrat inlägg utan jag tipsar om den här hemsidan eftersom jag gillar den och ni frågar efter den. 
 
 
 
12 FEL BLOGGARE OFTA GÖR- nr.4 GÖR NÄSTAN ALLA FEL
1. Tidsinställl inlägg  
 
99% Av alla mina blogginlägg är tidsintälla. Inläggena som jag inte tidsinställer är inlägg då jag 
går på hockey eller fotboll och ska säga ett resultat eller lägga in en bild där ifrån. 
Tidsintälla blogginlägg kommer vara din bästavän. Du sparar såå mycket tid på att tidsintälla inlägg! 
 
 
 
2. G befor B 
 
Good berfor bad. Kvalite före kvanitet. Publicera inget inlägg istället för att publicera ett inlägg 
där du skriver att du inte har någon blogg lust eller tid. Medela istället dina läsare på andra medier 
som du använder om sitvationen, istället för att ha flera inlägg i ditt arkiv som inte har något bra innehåll. 
 

 

 
 
3. Ta hjälp 
 
Den här punkten är A och O!! Fråga och lär av andra är hemligheten. Finns inga dumma frågor, bara dumma och dåliga svar. Ha en kompanjon vid din sida, som du kan bolla ider med, fråga och lära. 
 

 

4.  Enkel layout 

Vad är det första läsaren ser när hen går in på din blogg? Layouten eller som man kan också säga med ett enklare ord, utseende. Först av allt så måste du självklart gilla hur din blogg ser ut. Felet många gör är att ha 100 kategorier, lång beskrivning, blurriga bilder och svårläst typsnitt. Enkelt och rent!! Förenkla allting! Ha så få kategorier du kan, bra bilder, korta ner beskrivningen till max och ha lättläst typsnitt. Ditt utseende på bloggen säger mer om din blogg än du kan gissa. 

 

5. DU äger din egen blogg!

Det är du själv som bestämmer vad som ska finnas på din blogg. Vad din blogg ska stå för. Innehåll. DU är den personen som ska bestämma allting på din blogg. Utgå inte ifrån vad andra tycker. 

 

6. Jämför dig inte med andra

Lättare sagt än gjort, eller hur? Jämför dig inte med andra, ta istället insperation från vad andra publicerar på deras bloggar och sociala medier. Lägg din energi och fokus på dig själv. Som punkten innan, allting bestämms och ändras efter dina åsikter, självklart kan du fråga om tips och se vad andra tycker men frågan ska alltid gå tillbaka till dig själv. Glöm inte! Var självsäker inom ditt område och ämne! 

 

7. Skriv saker du kan stå för 

Jag har sagt det förr och säger det igen! Stå för vad du skriver om!! Om jag frågar dig om fem-sju år så ska du alltid vara säker på ditt svar. Ja jag kan stå för det är. Vad är annars meningen att publicera något som du ändå inte kan stå för om flera år? Ställ dig själv frågorna: Vad kan konsekvenserna bli av inlägget? Bilderna? Nämner jag något namn? Ordval? 

 

8. Bilder, bilder och BILDER 

Använd bra, rena, klara bilder. Försök alltid ha en bild som är relevant till inlägget. Om du bloggar om ditt favorit lag, använd då inte en bild på ett annat lag eller om du bloggar om dina favoritgodissorter då kanske en bild på en sallad inte är så relevant. 

 

9. Lätt stavat bloggnamn 

Bloggnamnet är jätteviktigt! Jag tycker att bloggnamnet ska ha någon kopling till ditt riktiga namn, i namnet bellspower finns namnet bell vilket jag också bland annat kallas för. En sak många inte tänker på är stavningen på namnet, bellspower kan vara svårt för vissa att stava till men googels rättstavning rättar till det oftas rätt. 

3 Punkter att tänka på när du väljer bloggnamn:

  • Lättstavat 
  • Bra namn som visar en tydlig koppling till din blogg- bellspower visar en tydlig koppling att bloggen fokuserar kring power
  • Språket - Namnet Bellspower kan man både skrivas på Svenska (vilket är språket min blogg ligger på) men också som på Engelska (tror jag). 

 

10. Rödtråd i bloggflödet 

Som jag nämne förut, ha en rödtråd i bloggen. Ifall din blogg handlar bara om nyttigmat och plötsligt toppar du dina fem favorit snabbmatskedjor. 

 

 

11. Träna 

Använd din energi på flera olika sätt, ett av sätten kan vara att träna. Du blir av med energi och får tillbaka energi. Håll dig fräsh och pigg vilket gymmet kan hjälpa dig med. Tips på inlägg jag har skrivit, tricken jag använde mig av för att få igång träningen.

 

12. Lägg ner din själ i arbetet 

Andas, prata och äg ditt ämne! 

 

Jag är inte perfekt. Har gjort många misstag av dem ovan. Lär dig av dina misstag.  

Powered by Jasper Roberts - Blog